Vesivahinko: Pyykinpesukoneen poistoletkun vuoto

Kuvaus

Asunnon lattiassa havaittiin ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja ulko-oven vierellä pienellä alueella. Porraskäytävässä pohjakerroksen katossa havaittiin ympäristöään huomattavasti korkeampia pintakosteusarvoja keskikatossa n. 5cm:n levyisellä pitkällä kaistaleella. Vaurioalueet olivat niin pieniä että kohde jätettiin seurantaan.
Porraskäytävän katossa havaittiin yhä ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja pitkällä ja kapealla kaistaleella. Porrastasanteen katossa havaittiin maalikuplia n. kämmenen kokoisella alueella.

Vesivahinko on aiheuttanut asuntoon niin pieniä vaurioita ettei toimenpiteitä tarvita. Porraskäytävän kattoon vesi on päässyt todennäköisimmin sähköputken vierustaa pitkin. Kosteus on katossa niin pienellä alueella että se tulee todennäköisimmin tasaantumaan kohtuullisen nopeasti kuivempaan ympäristöönsä. Mikäli porrastasanteen katon maalin vauriokohta tahdotaan korjata on maali poistettava vaurioalueelta ja kohdan annettava kuivua. Koneellista kuivausta kohteessa ei tarvita.
Kohteeseen tehty kosteuskartoitus toimenpide-ehdotuksineen, jää toistaiseksi seurantaan.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 4-6h

Lisätietoja