Vesi, sadevesiviemäri vuoto rakenteissa

Kuvaus

Kerrostalon ala-aulan seinästä oli irronnut maalia ja tasoitetta ==> isännitsijä tilaisi syyn selvityksen.

Vuotokohtaa ei löydetty kartotuksen / putkihormin tarkastusluukkuja avaamalla ==> suositeltu kuuntelevaa vuodonetsintää.

 

Rakenne vahinkoalueella pääpiirteittäin:

Vahinkokohde porraskäytävän ja väestönsuojan välinen teräsbetoniseinä, jonka seinäpinnoitteena porraskäytävän puolella tasoite / maali. väestösuojan puolella pinnoitteena maali.

 

Suoritettiin rakenteiden pintakosteustarkastukset vaurioalueelle porraskäytävän seinään ja lattiapintaan.

Pystyputkihormin vieressä seinän alaosassa noin 10-15 cm:n korkeuteen lattiapinnasta havaittiin ympäristöään huomattavasti korkeampia pintakosteusarvoja.

Putkihormin toisella puolella seinän alaosassa ja hormin seinämän alaosassa, havaittiin ympäristöään huomattavasti korkeampia pintakosteusarvoja ja maalipinnan kosteusvaurioita.

Lattiapinnan kosteustarkastuksessa, putkihormin ja märän seinän edustalla, havaittiin niin ikään ympäristöään huomattavasti korkeampia pintakosteusarvoja.

Vuotokohdan paikallistamiseksi tilattu paikalle vuotoääniä kuunteleva vuodon paikallistaja ==> vuotokohta yläkerran asunnon eteisessä ==> piikattu rakenteita auki ==> vuoto sadevesiviemäriputkessa.

Ennen vesivahingon syyn selviämistä ja vuotaneen putken korjausta oli vahinkoalue laajentunut porraskäytävän seinässä ja kosteusrasitusta oli päässyt siirtymään myös alapohjarakenteisiin.

 

Kuuntelevan vuodon paikallistajan kommentit:

Väestösuojan päällä oleva tila oli kostea, putkissa ei ollut vuotoa, kuvatkaa katolta tuleva sadevesiputki, tarkistusluukut löytyvät käytävän putkikotelosta.

 

Suositeltavat jatkotoimenpiteet:

Pinnoitteiden poisto kastuneelta alueelta seinän ja putkihormin alaosasta sekä lattiapinnasta.

Seinän alaosan ja lattian rouhinta puhtaalle betonipinnalle, betonirakenteiden kuivumisen mahdollistamiseksi.

Purkutöiden yhteydessä alapohjarakenteen rakenneselvitys poranreiästä, alapohjarakenteiden kuivaussuunnitelmaa varten ja mahdollisen koneellisen kuivaustarpeen määrittelemiseksi.

Purkukohteiden suojaus ja alipaineistus.

 

Tehtyjä toimienpiteitä / väestönsuojan päällä kulkevien putkien vuodon korjaus väestönsuojan puolelta

  • Purettu vaurioalueelta kaikki verkkopopit.
  • Rouhittu pohjat.
  • Púhdistettu pinnat vaurioalueelta.
  • Suojattu ja alipaineistettu purkukohteet.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 126 - 134h

Lisätietoja