Vesi, liiketilan yläkerran wc:n putkivuoto

Kuvaus

Liiketilan yläkerran wc:n käsisuihkun liitosvuoto.
Liiketilan yläkerran wc-tiloissa käsisuihkun liitos oli vuotanut ==> vuotovettä wc:n lattialle avonaisista putkiläpivienneistä, vettä oli valunut vähäinen määrä eteisen kattorakenteiden läpi sen lattiapinnalle.

Rakenne pääpiirteittäin:
Välipohjarakenteena kerrosten välissä ontelolaatta, alakerran vuotokohdassa alas laskettu kipsilevy, wc:n lattian pinnoitteena muovimatto.

Suoritettu rakenteita rikkomaton pintakosteusmittaus yläkerran wc-tiloihin sekä alakerran eteistiloihin, jonne vettä oli valunut.
Millään mitatuilla pinnoilla ei havaittu kohonneita pintakosteusarvoja, eikä veden aiheuttamia vaurioita rakenteissa.
Liiketilan paikalla ollut henkilökunta ei tiennyt tarkkaa vuotokohtaa, he eivät olleet paikalla vahinko hetkellä, kohteessa käynyt huoltomies oli lomalla ==> uusi käynti kun huoltomies palaa lomalta.

Käyty huoltomiehen kanssa tarkastamassa tarkka vuotokohta, joka oli eteisen katossa IV-venttiilin kohdalla ==> kyseinen alue oli jo ensikäynnillä todettu kuivaksi.
Käsisuihkun liitos oli vuotanut lattialle ja vesi oli päässyt putkien läpivientien kautta valumaan välipohjarakenteiden läpi ontelolaatan saumasta eteisen alas lasketun levykaton päälle ja siitä edelleen lattialle IV-venttiilin kohdalta.

Toimenpide suositukset:
Alas lasketun katon ja sen yläpuoleisten rakenteiden tarkastus kattoon tehtävästä tarkastusluukusta.
Töiden edetessä voi ilmetä tarpeita lisätoimenpiteille.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 5 - 9h

Lisätietoja