Vesi, kylpyhuoneen viemäri padottanut / vesivuoto kellarikäytävään

Kuvaus

Kerrostalon kellarikäytävään valui vettä yläpuolisen huoneiston kylpyhuoneen kohdalta.

 

Rakenteet vahinkoalueella pääpiirteittäin:

Välipohjarakenteena paikalla valettu kantava teräsbetonilaatta + eristetila / pintavalu, kylpyhuoneen lattiapinnoitteena keraaminen laatta.

Seinäpinnoitteina keraaminen laatta ammeen kohdalla ja muilta osin maali, lattiakaivo valurautaa, kuparisella korokerenkaalla.

Kellarin seinät tiiltä ja lattia betonia.

 

Kellarikäytävän syvennyksen katto- ja lattiapinta todettiin silminnähden märiksi vaurio huoneiston kylpyhuoneen kohdalta.

Kylpyammeeseen ja käsienpesualtaaseen laskettiin vettä ja todettiin, että vettä alkoi tulvia  lattiakaivosta kylpyhuoneen lattialle, ammeen edustalle.

Käsienpesualtaan viemäriputken ja käyttövesiputkien läpivientien liitosten tiiviys lattiaan nähden todettiin epäilyttäväksi.

 

Rakenteiden kosteustarkastuksissa todettiin ympäristöään huomattavasti korkeampia pintakosteusarvoja kylpyhuoneen lattiassa ja seinien alaosissa, lattiakaivon ympärillä sekä ammeen yläpuolisen laatoituksen kohdalla.

 

Viemärien padottamisen ja lattiakaivon korokerenkaan puutteellisen tiiviyden johdosta sekä mahdollisesti putkiläpivientien kohdalta, pääsee vettä välipohjarakenteeseen vesipisteiden käytön yhteydessä.

 

Suositeltavat jatkotoimenpiteet:

Ammeen ja seinäpinnoitteiden poisto kastuneelta alueelta.

Välipohjarakenteen avaus kylpyhuoneesta, eristetilan tyhjennystä.

Kantavien välipohja- ja seinärakenteiden koneellinen kuivaus.

Tarvittavat putki- ja sähkötyöt.

Purkukohteen suojaus ja alipaineistus.

 

Purkutöiden yhteydessä / edetessä kattavammat kosteusmittaukset rakenteisiin, vahinkoalueen lopullisen laajuuden ja kuivaustarpeen määrittelemiseksi.

 

 

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 52 - 58h

Lisätietoja