Vesi, kylpyhuoneen lattiakaivon tukkeutuminen

Kuvaus

Yläkerran vaurio asunnon kylpyhuoneen lattiakaivo oli tukkeutunut tuntemattomasta syystä ==> vuotovesi valui kylpyhuoneen kynnyksen yli huoneiston eteiseen ja lattiarakenteiden läpi alapuoliseen asuntoon.
Alapuolisen huoneiston kylpyhuoneen ja eteisen katosta valui runsaasti vuotovettä.

Rakenteet pääpiirteittäin:
Välipohjana alalaattapalkisto, rakennusjäte eristeellä, kantavat seinät kiviainesta, kevyet rakennuslevy, kylpyhuoneet laatoitettu, kipsilevykatto, alapuolisen asunnon lattian pinnoitteena laminaatti, jonka alla ponttilauta, seinien ja katon pinnoitteena maali.
Yläkerran asunnon lattian pinnoitteena maalattu ponttilauta, seinien ja katon pinnoitteena maali ja maalattu lasikuitutapetti olohuoneessa.

Alapuolinen asunto
Tarkastushetkellä havaittiin valumajälkiä sekä ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja eteisen kaikilla seinillä sekä katossa.
Kylpyhuoneessa havaittiin ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja kaikkien seinien ylimmällä laattarivillä sekä kylpyhuoneen ja eteisen väliseinällä, sen alas lasketussa kipsilevykatossa oli myös havaittavissa kosteusvaurioita.
Olohuoneen seinällä oli maalipusseja sekä valumajälkiä katossa, lattia laminaatti oli turvoksissa saumoista lähes koko huoneiston alalla.

Suoritetussa eristemittauksessa havaittiin lattianeristeiden olevan märkiä eteisessä sekä noin puoleenväliin olohuonetta.  Rappukäytävällä havaittiin ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja asunnon oven yläpuolella.

Märkien pinnoitteiden purkutyön jälkeen, eteisen katossa ja seinissä mitattiin ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja.
Olohuoneen märiltä pinnoilta mitattiin myös ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja seinissä ja katossa.
Lattian eristeet purettiin märältä alueelta, alalaattapalkiston tukipuissa ja koolauksissa oli havaittavissa vauriota

Yläpuolinen asunto:
Ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja havaittiin vain kylpyhuoneessa, eteisen välisessä levyseinässä vedeneristeen ja laatoituksen välissä.
Tarkastushetkellä yläkerran huoneisto kylpyhuoneen lattiakaivo veti normaalisti eikä padottanut, siinä ei myöskään havaittu vuotoa.
Eristemittauksessa havaittiin eristeiden olevan märkiä eteisessä sekä olohuoneen oven edustalla.

Kylpyhuoneen ja eteisen väliseinässä havaitut pintakosteusarvot vedeneristeen ja laatoituksen välissä suihkun roiskevesialueen ulkopuolella, ==> vesivahinko saanut alkunsa kylpyhuoneesta lattiakaivon ollessa todennäköisesti tukossa.
Yläpuolisen asunnon eteisen seinillä ei havaittu ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja.
Purkutyön yhteydessä havaittiin, että eristeet eteisessä olivat vesimärkiä, alalaattapalkiston holvin pohjalla havaittiin ympäristöään huomattavasti korkeampia pintakosteusarvoja.

Yläkerran huoneiston kylpyhuoneen kynnys noin 3cm korkea, padotuskokeessa ei havaittu vuotoa, lattiakaivo veti normaalisti.

Mittauksista saatujen arvojen, putkien tarkastuksen, sekä padotuskokeen perusteella vesivahinko on saanut alkunsa yläkerran huoneiston kylpyhuoneesta ==> vesi tulvinut eteisen kynnyksen yli, lattiakaivon ollessa syystä tai toisesta tukossa.

Suositeltavat jatkotoimenpiteet:
Vaurioituneiden pinnoitteiden ja eristeiden poisto, molemmista huoneistoista vaurio alueelta.
Purkutyön jälkeen rakenteiden mittaukset ja mahdollinen koneellinen kuivaus ==> märkiä rakenteita kuvattu koneellisesti.
Purkutyön laajuus tarkentuu sen edetessä.
Purkualueiden suojaus ja alipaineistus.
Työn edetessä saattaa ilmetä tarpeita lisätoimenpiteille.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: h

Lisätietoja