Vesi, kosteusvaurio, sisäilma

Kuvaus

Asukas oli alkanut oireilemaan huoneistossa ==> taloyhtiö tilasi selvityksen mahdollista kosteusvaurioita toimenpidesuosituksineen.
Pihatason huoneiston sisäilman laadun, oli aiemmin tehtyjen mittausten perusteella todettu heikentyneen.
Huoneiston kaksi edellistä asukasta oli oireillut asuessaan siinä, tarkastushetkellä huoneisto oli tyhjä.

Rakenteet huoneistossa pääpiirteittäin:
Ulko- ja väliseinät sekä välipohjat betonirakenteiset, lattiapinnoitteina kuivissa tiloissa laminaatti, joka asennettu vanhan muovimattopinnoitteen päälle, seinä- ja kattopinnoitteena maali, kylpyhuoneen lattia- ja seinäpinnoitteina keraaminen laatta, poistoilmaventtiilit sijaitsevat kylpyhuoneessa ja keittiössä, korvausilma huoneistoon tulee ikkunoissa olevista venttiileistä.

Huoneiston visuaalisissa ja rakenteita rikkomatta suoritetuissa pintakosteustarkastuksissa ei havaittu rakenteiden kosteusvaurioihin viittaavaa eikä pintamittauksissa kohonneita kosteuslukemia.

Suihkunurkkauksen lattian ja seinien välisissä siliconi- saumoissa sekä tiskialtaan siliconi- saumassa oli havaittavissa lievää pilkkumaista esiintymää ==>  esiintymä varsin normaalia pesuvesialueella, epäpuhtaudet kertyvät saumoihin, saumauksen suoja-aineen heikennyttyä.

Keittiön tiskiallaskaapin ovien alareunat olivat hieman turvonneet, todennäköisesti ovea pitkin valuneista tiskialtaan roiskevesistä johtuen.

Eteisen kattopinnoitetta, oli joskus aiemmin paikkakorjattu ==> katossa ei havaittu kohonneita kosteuslukemia eikä kosteusrasitukseen viittaavaa värjäytymää.

Suositeltavat jatkotoimenpiteet:
Ilmanvaihdon toimivuuden tarkastus ja mittaus sekä sisäilman laadun mittaukset.
Pilkkumaisten saumojen puhdistus tarkoitukseen soveltuvalla puhdistusaineella tai saumojen uusiminen.
Keittiön tiskialtaan alakaapin ovien uusiminen.

Sisäilman laadun perusteella huoneistoon tehtyjä purkutoimenpiteitä / taloyhtiön tilaamat lisätyöt:
Purettu asunnon lattiapinnoitteet ja listat sekä rouhittu betonipinta, kohde suojattuna ja alipaineistettuna.
Irrotettu / purettu keittiön alakaapit ja yläkulmakaappi.
Havaittu keittiön kaappien takaa aukot hormeihin, joista puhalsi ilmaa asuntoon päin sekä lattian ja seinärajan halkeamat.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 44 - 49h

Lisätietoja