Vesi, kosteusvaurio rappukäytävässä

Kuvaus

Kerrostalon tuulikaapin seinään oli ilmestynyt kosteuden aiheuttamia vauriojälkeä.

Rakenne pääpiirteittäin:
Asuntojen välipohjana muovimatolla pinnoitettu ontelolaatta, kylpyhuoneen lattia pinnoitteena muovimatto, seinät peltiä.

Suoritettu rakenteita rikkomaton pintakosteusmittaus asuntoon 1, millään pinnoilla ei havaittu kohonneita pintakosteusarvoja.

Suoritettu rakenteita rikkomaton pintakosteusmittaus asuntoon 2, kylpyhuoneen suihkun roiskevesialuetta ei mitattu, asukas oli ollut suihkussa ==> pinnat märkiä, sovittu uusi tarkastusaika.
Mitattu kylpyhuoneen lattia uudelleen suihkun roiskevesialueelta ==> havaittiin maton seinälle nostetun sauman olevan auki.
Lattiassa havaittiin noin ½-m2 alueella ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja, tarkastelussa havaittiin, että maton ja seinäelementin yhtymäkohtaa oli paikattu silikonilla, jotka olivat osittain irti.

Keittiössä ei havaittu kohonneita pintakosteusarvoja, tarkastus suoritettiin koska vuotokohta käytävässä sijoittuu keittiön ja kylpyhuoneen välisen seinän kohdalle.
Poistettu keittiön kaapiston pohjalevy asunnosta 2, viemäröinnin tarkastusta varten, ei vuotoja.

Käytävältä avattu tarkastusluukut katosta ja havaittu keittiölinjan viemäriputkessa pintaruostetta.
Putki kulkee osittain rakenteen sisällä ja on suoraan vauriojälkien kohdalla.
Käytävän seinässä useita veden aiheuttamia maalipusseja, joissa havaittiin ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja ==> vaurioalueelta poistettu kastuneet pinnoitteet.

Käytävän seinän tarkastusmittauksessa ei havaittu kuin hyvin lieviä pintakosteusarvoja ==>  rakenteet kuivuvat luonnollisesti.  Mittatulosten perusteella voidaan olettaa, että portaikon tuulikaapin vauriot johtuivat vuotaneesta kylpyhuoneen nurkkauksesta.

Toimenpiteet:
Asunnon 2, kylpyhuoneen poikittaismattosauman korjaus ja silikonien uusiminen.
Asunnon 2, keittiön alakaapiston irrotus ja viemäröinnin tarkastus.
Pinnoitteiden poisto käytävän vaurioituneilta alueilta.
Purkukohteiden suojaus ja alipaineistus.
Työn edetessä voi ilmetä tarpeita lisätoimenpiteille.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 17 - 21h

Lisätietoja