Vesi, kosteusvaurio, lasten vesileikit

Kuvaus

Yläpuolisen asunnon lapset leikkineet kylpyhuoneessa muutaman kerran vesileikkejä, suihkuttaen vettä huoneiston puolelle, vuotovettä oli valunut myös alakerran asuntoon. 

Yläpuolisen asunnon lattialla oli ollut vettä useiden neliöiden alalla ja molemmilla kerroilla vedet olivat valuneet myös alakerran asuntoon.

 

Rakenne:

Kantavat seinät betonia, kevyet väliseinät kipsilevyä, välipohjan rakenteena muovimatolla pinnoitettu ontelolaatta sekä katon pinnoitteena vetonit.

 

Alapuoliseen asuntoon suoritettu rakenteita rikkomaton pintakosteusmittaus, jossa havaittiin huomattavasti ympäristöään korkeampia lattiassa  kylpyhuoneen hormin ympäristössä eteisessä ja makuuhuoneessa sekä keittiön hormissa ja pienellä alueella sen lattiassa.

Katossa havaittiin kosteuden aiheuttamia vaurioita eteisessä, makuuhuoneessa ja olohuoneessa.

Asukkaan kertoman mukaan kylpyhuoneen katosta oli valunut vettä koko sen alalta, lisäksi putkihormin sisällä oli kuulunut voimakasta lorinaa.

 

Yläpuolisen huoneiston eteisessä ja keittiössä havaittiin huomattavasti ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja lattiassa seinien vierustoilla sekä seinien alaosissa noin 40cm korkeuteen.

Olohuoneen lattiassa oli kosteutta mm. oviaukkojen kohdalla, keittiön kaapin rungot olivat osittain turvonneet kylpyhuoneen vastaisella seinällä.

Myös ulko-oven karmit olivat turvonneet ==>väliovi ei sulkeudu normaalisti.

 

Kellaritiloissa ei havaittu merkkejä kosteusvaurioista.

 

Toimenpiteet:

  • Pinnoitteiden poisto kostuneilta ja vaurioituneilta katto-, seinä- ja lattia pinnoilta puhtaalle betonille, molemmissa asunnoissa.

  • Kevyiden väliseinien purku kostuneilta alueilta vähintään 1m korkeuteen yläkerran asunnosta, samoin turvonnut ovenkarmi on syytä uusia.

  • Alapuolisessa asunnossa purettava levyseiniä lattiasta kattoon kohdista, joista vettä oli valunut, tämä edellyttää mm. makuuhuoneen komeroiden ja keittiön kaappien purkamista.

  • Alapuolisen asunnon sähkökeskuksen tarkastus.

  • Purkukohteiden suojaus ja alipaineistus.

  • Työn edetessä voi ilmetä tarpeita lisätoimenpiteille.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 93 - 98h

Lisätietoja