Vesi, kosteusvaurio keittiössä, kosteusmittaus

Kuvaus

Huoneiston omistaja, oli tehnyt kunnostustöitä keittiössä, jolloin keittiön allaskaapin kuuman käyttöveden sulku, oli rikkoutunut ja alkanut vuotamaan.
Vuotovettä valui rakenteisiin lähes vartti tunnin, ennen vedentulon katkaistua.
Osakas sai ohjattua vuotovettä keittiön viemäröintiin, vettä levisi kuitenkin reilun neliön suuruiselle alueelle keittiössä.

Rakenteet vahinkoalueella pääpiirteittäin:
Välipohjan rakenne: Koolattu ponttilautalattia – eristetila noin 100 mm, jonka pohjalla äänieriste hiekka, massiivinen teräsbetoni laatta, kantavat seinät tiilirunkoisia, kevyet ns ”kananpaska” seiniä.

Suoritettu kosteuskartoitus keittiön alueelle ==> lattiaan porattu 5kpl, 5 mm mittareikiä, joista mitattiin välipohjan kosteudet ==> mittapisteet 1-4 märkiä.

Allaskaapin runko oli turvonnut ja rungossa havaittiin korkeita pintakosteusarvoja.
Korkeita pintakosteusarvoja mitattiin keittiön ja kylpyhuoneen välisessä seinässä noin 20 cm korkeuteen molemmin puolin.
Kosteus kylpyhuoneen seinässä ei johdu keittiön vesivahingosta, syy sen rakenteiden kostumiselle on vedeneristeen puuttuminen suihkutilasta.

Vesi oli päässyt välipohjaan seinien vierustoilta, äänieristehiekan vuoksi se ei ollut levinnyt kuin reilun neliön alalle.

Suositukset:
Allaskaapiston rungon uusiminen.
Purkukohteen suojaukset.
Kontrollimittaus / tarkastuskäynti purkutöiden jälkeen.
Välipohjan koneellinen kuivaus.
Kylpyhuoneen tarkempi kosteuskartoitus.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 4 - 6h

Lisätietoja