Vesi, astiapesukonevuoto

Kuvaus

Asukkaat kertoivat havainneensa kotiin tullessaan keittiössä, astianpesukoneen edustalla vettä sekä lattiapinnoitteen turvonneen astianpesukoneen edustalta.

Astianpesukonetta oli käytetty vuototapahtuman jälkeen ja se oli toiminut normaalisti, kone koekäytettiin myös kartoituskäynnin aikana eikä vuotoja tai toimintahäiriöitä havaittu.

 

Rakenteet vahinkoalueella pääpiirteittäin:

Välipohjarakenteena ontelolaatta, huoneiston lattioiden pinnoitteena muovimatto, jonka päällä laminaatti, kantavat seinät betonia ja kevyet levyrakenteisia, keittiön pesualtaan viemäröinti muovia.

Huoneistossa koneellinen ilmanvaihto, mitään rakenteita ei tarkistettu porarei’istä.

 

Keittiöön tehdyssä kosteuskartoituksessa havaittiin huomattavasti ympäristöään korkeampia pintakosteusarvoja astianpesukoneen edustalla sekä sen alla.

Keittiön lattiapinnoitteena ollut laminaatti oli turvonnut astianpesukoneen edustalla, allaskaapiston alla ei havaittu kohonneita pintakosteusarvoja.

Keittiön allaskaapin viemäreissä ja putkistoissa ei myöskään havaittu vuotoja  tai puutteita.

Myöskään seinän toisella puolela olevassa wc:ssä ei havaittu kohonneita pintakosteusarvoja tai merkkejä kosteusvaurioista.

 

Mitattu kosteudet muovimaton sekä laminaatin alta ==> molemmat mittapisteet osoittivat rakenteiden olevan märkiä, syy lattiarakenteen kastumiselle ja vaurioitumiselle ei selvinnyt tarkastuksessa.

Kostuneiden alueiden ja vaurioiden sijainti viittaisi astianpesukoneen vuotoon, vaikka pesukone on toiminut moitteettomasti vauriotapahtuma jälkeen ==> konetta ei suositella käytettävän ennen kodinkonekorjaajan tarkastusta.

 

Toimenpide suositukset:

  • Pinnoitteiden poisto kostuneilta ja vaurioituneilta alueilta.
  • Vaurioituneiden kaapinrunkojen vaihto.
  • Astianpesukoneen tarkastus.
  • Koneellisen kuivauksen tarvetta katsotaan purkutöiden jälkeen.
  • Purkukohteen suojaus ja alipaineistus.
  • Töiden edetessä voi ilmetä tarpeita lisätoimenpiteille.

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 3 - 6h

Lisätietoja