Palo, pyykinpesukone kylpyhuoneessa

Kuvaus

Pyykinpesukone syttynyt palamaan kerrostalo huoneiston kylpyhuoneessa ==> kuumat palokaasut noenneet kylpyhuoneen sekä siellä olleen saunan, taloyhtiö tilasi vahinkotarkastuksen. 

Kylpyhuoneen edustan lattiapinnoitteessa oli pyykinpesukoneesta pudonnut kuumaa muovia ==> pinnoite vaurioitunut.

 

Suositukset:

Kylpyhuoneessa olevan sauna purkaminen sekä porealtaan irrotus ja poisto.

Kylpyhuoneen katto-, seinä- ja lattiapintojen, ikkunan ja karmien pesu sekä sinne johtavan oven ja karmien pesu / lähi seinä- , kattopinnan pesua. 

Pesujen ja kylpyhuoneen kattopinnan rouhinnan jälkeen tarkastetaan seinä- ja lattiapinnoitteiden kunto ==> saumauksien mahdollinen uusiminen, vesieristeen kunto palokohdassa.

Sähköjohdotuksen ja -kalusteiden tarkastus, tarvittavat putkipurkutyöt ja putkitulppaukset.

IV-kanavien nuohous sekä kosteuskartoitus, jolla varmistetaan mm. se, ettei pesukonetta poistettaessa vettä ole päässyt kylpyhuoneen edustan lattiarakenteisiin.

 

Huomioitava:

Kylpyhuoneen seinässä lähes 100 mm aukko, josta palokaasut ovat puhaltaneet noin 20 cm syvään välitilaan ==> seinään joudutaan tekemään aukko, josta em. tila päästään puhdistamaan / puretaan seinää ja varmistetaan, ettei siellä ole esimerkiksi läpivientejä, jota kautta noki ja palokaasut ovat mahdollisesti levinneet laajemmalle ==> vedeneristeet rikkoutuvat ==> laattojen purku seinä- ja lattiapinnoilta.    

Tehdyt toimenpiteet

  • Saneerattu
  • Työtunnit: 2 - 5h

Lisätietoja